Uitstekende punten voor Fanfareorkest

Chr. muziekvereniging Alblasserdam

Uitstekende punten voor Fanfareorkest

Zaterdag 7 november heeft het fanfareorkest van Christelijke muziekvereniging Soli Deo Gloria Alblasserdam deelgenomen aan KNMO muziekconcours dat werd gehouden in het Scheldetheater te Terneuzen.
Het orkest heeft een prachtig optreden neergezet wat door de jury beoordeeld werd met een gemiddelde van 84.08 punten, hetgeen binnen de muziekwereld bekend staat als een ruime eerste prijs.
Binnen de 2e divisie waarin het orkest uitkomt werd met deze punten zelfs het hoogste aantal punten van het concours behaald.

fanfare op podium in Terneuzen 1

Na het inspeelwerk Dynamica werd het verplichte werk Three Motions van componist Meindert Boekel door de fanfare gespeeld.
De juryleden waardeerden de uitvoering van dit werk met gemiddeld 82,83 punten.

Als vrije keuze werk bracht Soli het werk Rubicon van componist Bert Appermont.
In het werk Rubicon heeft de componist een zangpartij opgenomen die uitgevoerd werd door sopraan en operazangeres Manuela Fraikin.
Extra bijzonder aan Rubicon is de rol die gespeeld wordt door de duduk. Dit traditioneel Armeense dubbelriet blaasinstrument werd zaterdag bespeeld door de van oorsprong uit Armenië afkomstige Vahé.
11221640_934236363336483_67386671750927401_n
De jury was zeer enthousiast over de uitvoering van dit “complexe” muziekstuk en drukte hun waardering uit in een gemiddelde van 85.33 punten.

De voorbereiding naar een concours is lang en intensief maar een goed resultaat geeft ontzettend veel voldoening voor de muzikanten.
Bij Soli was het dan ook dubbel feest deze week want de Melody Percussion Band van Soli had vorige week ook al een ruime eerste prijs behaald op het concours in Etten-Leur.

Een rustige periode zit er niet in voor de muzikanten van Soli want dinsdag starten de voorbereidingen voor het nieuwjaarsconcert in Weense stijl al weer.
Deze volgende grote activiteit staat gepland voor zaterdag 9 januari 2016.