Klas in het orkest

 

Kinderen van Basisschool De Loopplank uit Alblasserdam hebben 4 weken lang kunnen genieten van muzieklessen georganiseerd met medewerking van Chr. Muziekvereniging Soli Deo Gloria. Thema van deze lessen was ‘ Klas in het orkest’.

DSCN9777

Samenwerking
De Loopplank en Soli Deo Gloria zijn de samenwerking aangegaan in het kader van de ‘lokaal verhaal subsidie’ waarbij een lokale vereniging samenwerkt met een basisschool om de talenten van de kinderen te stimuleren. Professionele docenten van Soli Deo Gloria bezochten de school met koffers vol instrumenten die de leerlingen naar hartenlust uit mochten proberen.

In het orkest
Afsluitend werd door de muziekvereniging een repetitieavond in Landvast georganiseerd waarbij de beleving van het orkest centraal stond. Leerlingen mochten tussen de muzikanten in zitten en werden door dirigent Jurgen Nab rondgeleid door het orkest en de verschillende instrumentgroepen. De leerlingen beleefden het orkest echt vanuit de positie van de muzikanten.

Dirigeren
Voor Simone uit groep 5 en Yannick uit groep 6 was een extra belangrijke taak weggelegd. Zij mochten tijdens de repetitie even het dirigeerstokje van Jurgen Nab overnemen. In de weken daarvoor was dirigent Nab ook al in de klas geweest om iets over zijn beroep te vertellen.

DSCN9787     DSCN9780

 

Muzikanten

Voor de muzikanten van Soli was het een inspirerende ervaring om basisschoolleerlingen in het orkest te mogen verwelkomen. De meeste muzikanten vertellen dan ook graag over hun hobby. De kinderen, docenten en ouders kijken net als de muzikanten terug op een geslaagd project dat zeker nog wel een vervolg zal krijgen.

Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies" om u de beste surfervaring mogelijk te maken. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" onderaan de pagina dan bent u akkoord met deze instellingen. Kijk voor meer informatie bij onze privacyverklaring.

Sluiten