Nieuwjaarconcert in Weense stijl, start van een nieuwe Alblasserdamse traditie

Op zaterdag 9 januari 2016 organiseerde Chr. Muziekvereniging Soli Deo Gloria Alblasserdam i.s.m. Landvast het Nieuwjaarsconcert in Weense stijl. Een uurtje prachtige walsen, polka’s en marsen van Johann Strauss en zijn tijdgenoten in een ongedwongen sfeer.

Burgemeester Paans
Nadat het publiek ontvangen was met een heerlijk drankje, aangeboden door de muziekvereniging, opende burgemeester Paans het concert. De burgemeester onderschreef in zijn openingswoord de wens van de muziekvereniging om dit nieuwjaarsconcert tot een echte Alblasserdamse traditie te maken.

In een goed gevulde zaal van Landvast wist dirigent Jurgen Nab het orkest te inspireren om het beste uit zichzelf te halen en het publiek optimaal te laten genieten van de Weense walsmuziek en soms opzwepende ritmes van de Slavische en Hongaarse dans die door de fanfare werden uitgevoerd.
Nadat de overbekende “radetzky mars” geklonken had werd het concert door de fanfare afgesloten.

Soli Klassiek
Voor de muzikanten van Soli Klassiek was het concert toen nog niet voorbij, zij hebben tijdens de door Landvast georganiseerde high-wine een aantal stijlvolle en muzikale intermezzo’s ten gehore gebracht. Waarbij de aanwezigen ondertussen konden genieten van heerlijke culinaire hapjes en prachtig geselecteerde wijnen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Terugblik
De vereniging kijkt terug op een muzikale en gezellige middag die in het teken stond van waardevolle ontmoetingen en die het beste uit 2 werelden samenbracht. De samenwerking tussen de Alblasserdamse muziekvereniging en Landvast is dan ook door beide partijen goed bevallen.

IMG_8217

IMG_8220

IMG_8203

Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies" om u de beste surfervaring mogelijk te maken. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" onderaan de pagina dan bent u akkoord met deze instellingen. Kijk voor meer informatie bij onze privacyverklaring.

Sluiten