Feest bij jubilerende slagwerk afdeling van Soli Deo Gloria

Zaterdag 12 november vindt er in Landvast een groots 3-luik concert plaats ter gelegenheid van de opening van het 70 jarig jubileumjaar van de Melodie Percussie Band.
Als gasten komen de slagwerk formaties  van  muziekvereniging “nooit gedacht” uit Almkerk en “Harmonie” uit Oud-Beijerland het concert opluisteren.

img-20161108-wa0002

Op 28 december is het precies 70 jaar geleden dat Chr. Muziekvereniging Soli Deo Gloria Alblasserdam werd uitgebreid met een tamboerkorps. De vereniging zelf als fanfareorkest was al in 1899 opgericht maar met deze uitbreiding werd kort naoorlogs een nieuwe dimensie toegevoegd aan het muzikale spectrum van de vereniging.  Het tamboerkorps werd in 1978 uitgebreid met Lyra’s. In 1992 werd de laatste grote wijziging doorgevoerd, de lyra’s verdwenen en hebben plaatsgemaakt voor o.a. marimba’s, vibrafoons en xylofoons.

De huidige Melody Percussion Band (MPB) is dan ook een veelzijdige slagwerkformatie. Onder leiding van dirigent Theo Vet werd in het afgelopen jaar o.a. succesvol deelgenomen aan concours en andere muzikale krachtsmetingen. Met groot enthousiasme wordt iedere vrijdag in Landvast gerepeteerd met gebruikmaking van het zeer imposante en uitgebreide instrumentarium van de vereniging.

12640525_975099989250120_6466858260886121860_o

MPB NK 2016 in Assen

mpb van SDG

MPB ONSK 2016

Als de MPB “buiten de deur” optreed is dit een logistieke operatie waar een grote vrachtwagen aan te pas komt, dit geeft al aan dat het tamboer korps uit 1946 inmiddels aardig “uit de kluiten gewassen is”. Naast de MPB kent de slagwerk afdeling van Soli ook een jeugdslagwerkformatie SoliD genaamd en is er een professioneel ingerichte slagwerkopleiding.

Aankomende zaterdag blijft de MPB in thuisbasis landvast en zal het jubileumjaar samen met de bevriende slagwerk formaties feestelijk worden geopend. Iedereen die het maar horen wil is van harte uitgenodigd om dit feest mee te vieren en een plekje te zoeken op de tribune die voor dit concert in Landvast wordt opgesteld.

mpb-van-sdg-zoom

MPB Lenteconcert 2016

De muzikale invulling zal mede door de inbreng van “Nooit Gedacht” olv Pieter Schipper  en  “de Harmonie” olv Jan Schipper gevarieerd zijn. Zowel ongestemde als gestemde slagwerkmuziek wordt ten gehore gebracht. Voor iedere slagwerkliefhebber komen er werken langs die meer dan de moeite waard zijn om te komen luisteren en genieten . De stukken van de MPB van Soli variëren van licht klassiek naar stevige rock en roll, een uitstapje naar musical en natuurlijk overbekende  pop-nummers.

slagwerkgroep-nooit-gedacht-almkerk

Slagwerkgroep “Nooit Gedacht” Almkerk

 

slagwerkgroep-harmonie-oud-beijerland

Slagwerkgroep “Harmonie” Oud-Beijerland

 

 

De toegang tot dit slagwerkevenement is gratis, het concert begint om 20.00 uur, de zaal is om 19.30 uur open.

Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies" om u de beste surfervaring mogelijk te maken. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" onderaan de pagina dan bent u akkoord met deze instellingen. Kijk voor meer informatie bij onze privacyverklaring.

Sluiten