MPB tijdens 1e MNHU slagwerkdag Amersfoort

Op zaterdag 28 januari heeft onze malletband op uitnodiging van Wibrand van Norel en CGN en MNHU deelgenomen aan het 1e MNHU slagwerkdag met als thema “kruisbestuiving”.

IMG-20170128-WA0001

MBP van SDG

IMG-20170128-WA0002

MBP van SDG

 

Hieronder een link video opname gemaakt door Theo Vet:

Optreden MPB tijdens 1e MNHU slagwerkdag

 

 

CGN en de MNHU (Muziekorganisatie Noord-Holland en Utrecht) organiseerde samen een unieke kans om vele uiteenlopende slagwerkgroepen aan het werk te zien in Sporthal De Bron in Amersfoort. Onder meer onze malletband en  KAMV uit Amersfoort, maar ook de gerenommeerde CGN IPC groepen European X, Percussion Unlimited en Premier presenteerde zich op zaterdag 28 januari tussen 15.00 en 22.00 uur op een unieke interactieve wijze aan het publiek en elkaar.

mnhu-slagwerkdag-28-januari

Slagwerkgroepen kennen we in veel verschillende samenstellingen en hun uitvoeringen kunnen ook erg verschillend zijn. Maar natuurlijk zijn er ook veel overeenkomsten en zo kunnen de groepen veel van elkaar opsteken. Vanuit die gedachte is het idee ontstaan voor een Slagwerkdag met als thema Kruisbestuiving.

Naast indoor percussion units kennen we sinds een vele jaren al concert slagwerkgroepen. In gesprek met een staflid van KAMV uit Amersfoort ontstond de gedachte die twee werelden bij elkaar te brengen, omdat ze vast iets van elkaar kunnen opsteken.
De slagwerkgroep van de KAMV uit Amersfoort verwerkt al een tijdje elementen uit het indoor Percussion in haar programma’s. De nadruk is daarbij, evenals bij andere slagwerkorkesten, steeds meer op Effect komen te liggen. Bij concoursen wordt dit in de beoordeling steeds zwaarder meegerekend. Een goede reden om eens een kijkje in de keuken van indoor percussion te nemen.
Andersom laten indoor percussion units zien dat ze muzikaal grote stappen maken. De tijd dat het vooral “hard en veel” was, hebben we achter ons gelaten. Daarom is het voor veel indoor percussion units interessant de klassieke benadering van slagwerk van dichtbij mee te maken.

De dag begon om 15.00 met een open repetitie van “European X”, waarbij de Amerikaanse instructeurs Frank Cummings en Nick Jesus de repetitie leiden en het publiek toespreken over de manier van werken, hoe een programma tot stand komt, en hoe de effecten in de show geschreven zijn en uitgevoerd worden.
Vervolgens zal Slagwerk KAMV een open repetitie houden, waarbij dirigent en jurylid Wibrand van Norel toelicht welke elementen uit indoor percussion zij toepassen in hun programma.

Het middagprogramma werd afgesloten met een gesprek onder leiding van CGN-jurylid René van Dijke, die met Wibrand van Norel, Frank Cumming en Nick Jesus besprak welke elementen beide groepen gemeen hebben en op welke vlakken ze van elkaar kunnen leren. Zeer interessant voor instructeurs en leden die hun (concert)programma’s intelligenter willen opbouwen.

Het avondprogramma begon met de showcase van twee concertante verenigingen, onze eigen Malletband  o.l.v. Theo Vet, en de Slagwerkgroep van KAMV o.l.v. Wibrand van Norel.

IMG-20170128-WA0003

MBP o.l.v. Theo Vet

IMG-20170128-WA0004

MBP o.l.v. Theo Vet

20170128_191623

KAMV o.l.v. Wibrand van Norel

20170128_191645

KAMV o.l.v. Wibrand van Norel

Zij werden beoordeeld door de aanwezige professionals, die hun bevindingen met het publiek deelde.

Daarna lieten drie Indoor percussion units (een deel van) hun show voor het eerst zien aan publiek en jury: Premier Krommenie, European X en Percussion Unlimited. De CGN-juryleden beoordeelde de shows op de gebruikelijke manier, en na elke show werden hun bevindingen met het publiek besproken.

20170128_195758

Premier uit Krommenie

 

20170128_203832

Percussion Unlimited

20170128_203926

Percussion Unlimited

20170128_204241

Percussion Unlimited

 

20170128_212853

European X

20170128_213148

European X

20170128_213209

European X

 

 

Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies" om u de beste surfervaring mogelijk te maken. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" onderaan de pagina dan bent u akkoord met deze instellingen. Kijk voor meer informatie bij onze privacyverklaring.

Sluiten