Solide heeft een nieuwe dirigent

Per 17 januari 2017 staat Lisette Harms als nieuwe dirigent voor ons jeugd/-opleidingsorkest.

Lisette Harms

Dirigent Lisette Harms

Wij zijn dan ook enorm trots dat wij Lisette aan u mogen presenteren.

Lisette Harms is geboren op 16 oktober 1985 in Maassluis. Al op jonge leeftijd was duidelijk dat muziek haar passie was. Nog voor haar achtste verjaardag begonnen haar klarinetlessen. Wel op een Es-klarinet, want haar handen waren nog te klein voor een grote Bes-klarinet. Haar talent ontwikkelde zich snel en na een auditie voor het Conservatorium werd zij op elfjarige leeftijd toegelaten tot de Juniorenklas. Na een MBO opleiding Bank – en Verzekeringswezen te hebben behaald stroomde Lisette door naar de Bachelor opleiding van het Conservatorium (Codarts) te Rotterdam.

Haar Bachelorexamen werd behaald en afgesloten met een 9. En in augustus 2012 heeft zij haar Master cum laude behaald met een schitterende 9,5.

Veel orkesten maken inmiddels gebruik van haar talent, waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Inmiddels heeft zij al aan een aantal schitterende concerten meegewerkt, waaronder de 2e Symfonie van Mahler, uitgevoerd in de Rotterdamse Doelen, Brussel en Parijs olv Yannick Nézèt-Sequin. Muziek van Varese olv Peter Eötvöse en opera ‘de Rosenkavalier’ olv Sir Simon Rattle.

Lisette speelt ook in het CSO (Codarts Symphony Orchestra) Dit orkest bestaande uit Codarts-studenten heeft in 2010 Le Sacre du Primtemps van Stravinsky uitgevoerd olv Yannick Nézèt Sequin en zeer recentelijk heeft zij mee mogen werken aan de droom van Reinbert de Leeuw om de Gurrelieder van Arnold Schonberg uit te voeren.

Daarnaast geeft Lisette workshops, verzorgt zij sectierepetities bij diverse orkesten en valt ook geregeld in als dirigent van verschillende Harmonie orkesten. Ook geeft zij les aan een groot aantal leerlingen en dirigeert zij 4 jeugdorkesten. Ook dit gaat haar goed af, want in de afgelopen 2 jaar heeft zij met het Leerlingenorkest van de Bazuin prijzen behaald op verschillende festivals. Met passie en gedrevenheid weet zij het uiterste uit haar muzikanten te halen en tijdens een concert spat het enthousiasme dan ook van het podium af.

Wij wensen Lisette heel veel succes en plezier bij Solide en binnen SDG.

Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies" om u de beste surfervaring mogelijk te maken. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" onderaan de pagina dan bent u akkoord met deze instellingen. Kijk voor meer informatie bij onze privacyverklaring.

Sluiten