Succesvol deelname Malletband aan Sla je slag cup

Chr. muziekvereniging Alblasserdam

Succesvol deelname Malletband aan Sla je slag cup

Afgelopen zaterdag, 14 oktober, heeft onze malletband met succes deelgenomen aan de Sla je Slag cup 2017.

Dit jaar vond het evenement plaats in Puiflijk, en werd georganiseerd door Drumcombinatie Afferden-Puiflijk in dorpshuis De Lier.

Zaterdagochtend vond om 10u nog een doorlooprepetitie plaats, waarna de instrumenten in een trailer geladen kon worden voor transport naar Puiflijk.

Slagwerk MPB in de trailer geladen

Eenmaal aangekomen bleek onze chauffeur, Max, zich per abuis vergist te hebben in het adres en niet in Puiflijk maar in het naastgelegen Afferden stond 🙂
Dit gaf toch ineens wat extra spanning bij de leden omdat de tijd voor uitladen en opbouwen en klaarzetten van al het instrumentarium toch wel krapjes werd.
Met de organisatie werden al diverse scenario’s besproken.

Al met al viel het gelukkig mee en was Max met de instrumenten op tijd bij de locatie en stond alles op tijd klaar voor de opbouw in de zaal.

MPB SJSC 2017

Eenmaal opgesteld kon de MPB met hun programma beginnen.

MPB SJSC 2017

Als eerste speelde zij het inspeelwerk Dance of the Magyars, en vlotte Hongaarse dans waarin alle spelers zich warm kon spelen.

MPB SJSC 2017

Het eerste te beoordelen werk was Tres Sorores, geschreven door Martijn Oostra.
Een prachtig werk welke het verhaal verteld van een koninkrijk onderaan een gebergte, genaamd Tres Sorores.

MPB SJSC 2017

MPB SJSC 2017

Als tweede werk speelde de malletband het werk Preys and Predators, geschreven door Wibrand van Norel speciaal voor het Open Nederlands Slagwerk Kampioenschappen april j.l.

MPB SJSC 2017

 

De jury beoordeelde het optreden met een gemiddelde cijfer van 8,6 (86 punten).
Grappig detail is dat later bleek dat beide componisten, Martijn Oostra met Tres Sorores en Wibrand van Norel met Preys and Predators, zitting hadden in de jury.
Een zeer mooi resultaat waarmee de malletband een overall ranking haalde van een 4e plaats in een deelnemersveld van 14.
In hun divisie (2e) werd de malletband 2e van de 6 deelnemers.

Slagwerkgroep EMM uit Heijen heeft uiteindelijk de trofee en daarmee de Sla je Slag cup 2017 gewonnen en zijn daarmee ook gelijk organisator voor editie 2018.

Tags: ,