Hoofdrol voor jeugd op slagwerk spektakel in Landvast

Chr. muziekvereniging Alblasserdam

Hoofdrol voor jeugd op slagwerk spektakel in Landvast

Landvast stond zaterdag letterlijk vol met slagwerkinstrumenten tijdens een gezamenlijk concert van de slagwerkgroep van muziekvereniging EMS uit Hardinxveld-Giessendam en onze eigen Melody Percussion Band.

Er werd geconcerteerd onder grote publieke belangstelling.

 

Jeugd centraal
Beide slagwerkformaties hebben een florerende jeugdafdeling die volop de ruimte kreeg op dit gezamenlijke concert. Onder leiding van Martin de Greef speelde EMS in wisselende bezetting met de jeugd en de “grote” groep. Het optreden werd spectaculair afgesloten met de “River Dance”.

EMS en jeugd olv Martin de Greef

Slagwerkgroep EMS olv Martin de Greef

 

SoliD
Bij Soli traden eerst de beide jeugdgroepen aan onder leiding van dirigent Bert Slingerland.  Als eerste was het podium voor “opstap” SoliD, wat bestaat uit beginnende leerlingen die de eerste beginselen van het samenspel krijgen aangeleerd. Gevolgd door SoliD, een slagwerkformatie bestaande uit jeugdleerlingen die inmiddels een goede bekendheid geniet in de slagwerkwereld. Het enthousiasme spat werkelijk van deze groep af.

SoliD olv Bert Slingerland

SoliD olv Bert Slingerland

SoliD olv Bert Slingerland

 

Melody Percussion Band
De MPB van Soli nam het gedeelte na de pauze voor haar rekening. Onder leiding van dirigent Theo Vet werd een afwisselend programma afgewerkt waarin ruimte was voor hoog complexe composities zoals het werk Preys and Preditors geschreven door Wibrand van Norel, gecomponeerd voor en uitgevoerd tijdens het Open Nederlands Slagwerk Kampioenschap april j.l. en Spanish Suite van Gian Price.

MPB olv Theo Vet

MPB olv Theo Vet

MPB olv Theo Vet

MPB olv Theo Vet

Grande finale
Imposant was de gezamenlijke afsluiting door alle slagwerkers van de MPB en SoliD. Zij speelden de bekende hit “Sofia” van Alvaro Soler.

SoliD en MPB olv Theo Vet

Tags: , ,