Lenteconcert en Youth in Concert

Chr. muziekvereniging Alblasserdam

Lenteconcert en Youth in Concert

Christelijke muziekvereniging Soli Deo Gloria Alblasserdam organiseerde op zaterdag 24 maart op 1 dag zowel het jaarlijkse “lenteconcert” van de grote orkesten en het “Youth in Concert” jeugdconcert. Alle onderdelen van de vereniging kwamen aan bod op deze dag die voor sommige leden veel weg had van een heuse muziekmarathon.

Youth in concert
In de middag was er alle ruimte voor optredens van de opleidingsorkesten van Soli Deo Gloria.

Jeugdslagwerkgroep SoliD onder leiding van Bert Slingerland beet het spits af met een afwisselend programma.

SoliD olv Bert Slingerland

SoliD

Na de pauze was het de beurt aan opleidingsorkest Solide onder leiding van Ivo Kouwenhoven.

Solide olv Ivo Kouwenhoven

 

Tussendoor was er alle ruimte voor individuele optredens die begeleid werden door de professionele docenten (Jurgen Nab, Sabrina Dronkers, Marleen Brugmans en Theo Vet) die de lessen voor Soli verzorgen.

Saxofoon docente Sabrina Dronkers had voor de gelegenheid met al haar leerlingen een groot saxofoon ensemble gevormd.

Saxofoon ensemble olv Sabrina Dronkers

 

Lenteconcert
In de avond was het de beurt aan de “grote orkesten” van de vereniging om het publiek te trakteren op een muzikale avond. Na de openingsklanken van het koraal “Abba Vader” vervolgde de Melody Percussion Band o.l.v. Theo Vet het programma met een uitdagend programma.
Als knallende afsluiting speelde de MPB en de leden van SoliD gezamenlijk het werk Sofia.

MPB en SoliD olv Theo Vet

De MPB zal op 21 april deelnemen aan de “Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen” (ONSK). Het lenteconcert was dan ook een goede try-out voor het voor het ONSK verplichte werk Falling…. in Love van componist Sam Gevers.

Fanfare
Onder leiding van dirigent Jurgen Nab legde het fanfare orkest de muzikale lat eveneens hoog door o.a. Purcell variations van Kenneth Downie en La Forza del Destino van Giuseppe Verdi te programmeren. Nadat de mars Mercury en bijbehorende toegift hadden geklonken zat de lange muzikale dag voor Soli er op en kunnen de leden terug kijken op 2 geslaagde concerten.

 

Tags: , , , , ,