Succesvol deelname ONSK

Chr. muziekvereniging Alblasserdam

Succesvol deelname ONSK

Zaterdag 21 april j.l. hebben de slagwerkers van de Melody Percussion Band deelgenomen aan hun 3e ONSK in Barneveld. Dit zijn de jaarlijkse Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen voor gestemde en ongestemde slagwerkgroepen.

MPB ONSK 2018

De malletband hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan het werk “Falling……in love”, speciaal voor het ONSK geschreven door Sam Gevers. Sam zat ook als jurylid in het juryteam. De malletband heeft deelgenomen in de zogenaamde middenklasse. (er zijn in totaal 3 klasse: Basis, Midden en Top).

De leden van de MPB moesten al vroeg op pad daar de loting van de middenklasse al om 09.30u plaatsvond. In deze klasse deden in totaal 10 groepen mee. Willy nam de honneurs waar en trok een lot welke bepaalde dat wij als 9e het podium mochten betreden.

Rond de klok van 14.00u mochten de leden dan uiteindelijk het podium op om de instrumenten op te stellen. Hiervoor werd door de organisatie al het melodisch slagwerk (marimba’s, xylofoons, bells) alsmede de basedrums, pauken en buisklokken ter beschikking gesteld. Dit kun je zien als een soort van handicap zodat alle groepen op dezelfde instrumenten spelen. Alleen het klein ongestemd slagwerk zoals snaredrums, toms en bekkens e.d. moesten de groepen zelf verzorgen.

MPB ONSK 2018

Rond de klok van 15.00u kwam de uitslag in een volgepakt theater. De jury beoordeelde het werk gespeeld door onze Malletband met 86 punten! Wow een dikke eerste prijs! In de ranking kwamen de leden op een 5e plaats in een deelnemersveld van 10 slagwerkgroepen. Een resultaat waar wij zeer trots op zijn!

MPB ONSK 2018

Met weer een rijke ervaring gaat de malletband zich nu richten op een spetterend optreden eind van dit jaar tijdens het TOP 2000 in concert. Kijk hier voor meer informatie.

Tags: ,