Slagwerkers van Soli actief in het amfitheater

Chr. muziekvereniging Alblasserdam

Slagwerkers van Soli actief in het amfitheater

In de concertreeks “Soli in the city” heeft de Melody Percussion Band van muziekvereniging  Soli Deo Gloria op zaterdagmiddag 6 juli een concert gegeven in het amfitheater in Alblasserdam. Bij een aangename temperatuur vulde het amfitheater en het naastgelegen terras zich deze zaterdagmiddag met publiek.

 

 

Deze middag waren zowel de “grote” MPB onder leiding van dirigent Theo Vet als ook de jeugdslagwerkformaties SoliD en opstap SoliD actief onder leiding van Bert Slingerland. De slagwerkformaties speelden zeer gevarieerde muziek. Van composities voor slagwerk ensemble tot arrangementen van bekende pop hits.

Ook werd stilgestaan bij het feit dat de leiding van de jongste slagwerkformatie “opstap” SoliD na de vakantie overgenomen gaat worden door Marleen Brugmans. Bert Slingerland werd hartelijk bedankt voor zijn inzet bij de jongste slagwerkdivisie van Soli. Het stokje werd daarna symbolisch overgedragen. Bert blijft wel de muzikaal leider van SoliD, deze jeugdslagwerk formatie timmert onder leiding van Bert al vele jaren goed aan de weg en vormt een goede basis voor de jeugdleden om klaargestoomd te worden voor het spelen in de MPB.

Bert Slingerland en Marleen Brugmans

Met het optreden van de MPB in het amfitheater kwam een einde aan de concertreeks “Soli in the city”. Tijd voor vakantie is er nog niet bij Soli. Een delegatie van muzikanten van Soli zal op vrijdag 2 augustus nog een concert geven in de Efteling. Na de vakantie, op 14 september opent in Landvast de tentoonstelling 120 jaar Soli Deo Gloria. Deze tentoonstelling wordt verzorgd door de Historische Vereniging West Alblasserwaard en zal uiteraard ook muzikaal omlijst worden door de diverse orkesten van Soli.

MPB in het Amfitheater

Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies" om u de beste surfervaring mogelijk te maken. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" onderaan de pagina dan bent u akkoord met deze instellingen. Kijk voor meer informatie bij onze privacyverklaring.

Sluiten