MPB wint de Sla je Slag cup 2019

Chr. muziekvereniging Alblasserdam

MPB wint de Sla je Slag cup 2019

Zaterdag 26 oktober reisde alle slagwerk spelers van Soli af naar Klarenbeek alwaar slagwerkgezelschappen uit het hele land zich die dag verzamelde voor de strijd om de prestigieuze Sla-je-slag cup.

Inladen slagwerk

Na wekenlange voorbereiding en het inladen van een vrachtwagen vol instrumenten was in de middag de Melody Percussion Band onder leiding van Theo Vet aan de beurt om hun concertprogramma te spelen voor het publiek en een vakkundige jury.

MPB tijdens Sla je Slagcup olv Theo Vet

Als laatste voor de prijsuitreiking kwam jeugdslagwerk formatie “SoliD” onder leiding van Bert Slingerland in actie. De jongeren van SoliD presteerden uitstekend en eindigde met een puntentotaal van 84.5 punt in de 4e divisie als 4e van het totale festival.

SoliD olv Bert Slingerland

Tijdens de prijsuitreiking bleek de Melody Percussion Band van Soli de meeste indruk te hebben gemaakt op de jury. Met een puntentotaal van 89 punten in de 2e divisie eindigde zij op de eerste plaats.

Punten bekendmaking

Naast de felbegeerde cup neemt Soli hierdoor ook de organisatie van het festival over. Dit is namelijk een voorwaarde van deelname: Wie de cup wint, organiseert de volgende editie.

SoliD en MPB vieren een feestje

de Sla je Slag Cup

Najaar 2020 wordt de landelijke sla-je-slag cup georganiseerd in Alblasserdam, Soli Deo Gloria voegt hiermee nog een mooie activiteit toe aan het jubileumprogramma rondom het 120 jarig bestaan.