Wie wordt de “Maestro” van Alblasserdam?

Chr. muziekvereniging Alblasserdam

Wie wordt de “Maestro” van Alblasserdam?

Er wordt hard gewerkt aan het Maestro concert wat gehouden wordt op 9 november a.s.

4 bekende Alblasserdammers bereiden zich volgens een strak trainingsschema voor op een onvergetelijke avond.

Burgemeester Jaap Paans, Wethouder Dorien Zandvliet, Landvast directeur Hans Laheij en School directeur Martijn Beekhof (IKC de Twijn) bereiden zich samen met het orkest voor op deze wedstrijd. Alle Maestro’s gaan als dirigent van het orkest van Soli deze avond met elkaar de strijd aan. Een vakkundige jury bepaalt samen met het publiek de winnaar.

Maestro Alblasserdam is geïnspireerd op de gelijknamige serie op televisie die deze week weer van start is gegaan. De maestro’s hebben geen enkele ervaring met het muzikaal leiderschap van een orkest. Het is daarbij zeker niet de bedoeling dat de maestro’s voor schut komen te staan maar het orkest volgt wel onverbiddelijk het tempo wat aangegeven wordt door de muzikaal leider.

Het maestro concert belooft een mooie muzikale show te worden waarbij er na de optredens van de maestro’s regelmatig geschakeld wordt met de jurytafel en waarbij door cameratechniek de verrichtingen van de maestro’s ook op het grote scherm goed te zien zijn voor de bezoekers in de zaal.

Een beperkt aantal kaarten (€15 pp) is nog verkrijgbaar via de kassa en website van Landvast (www.landvast.nl).  De maestro’s kunnen de steun van het publiek goed gebruiken.