Soli hervat repetities!!

Chr. muziekvereniging Alblasserdam

Soli hervat repetities!!

Ook Soli heeft op moment van de Corona uitbraak in Nederland alle activiteiten stop moeten zetten. Met pijn in ons hart hebben we niet alleen de mooie concerten welke op de agenda stonden moeten annuleren, maar ook de wekelijkse repetities konden niet meer plaats vinden.

Intussen is er al veel veranderd. Een kleine 2 weken geleden hebben de leden van onze malletband nog een online bespreking gehad en daarin werd medegedeeld dat de slagwerkers (met een maximum van 30 personen) de repetities konden hervatten! Dat was natuurlijk heugelijk nieuws!

Echter zat er een klein addertje onder het gras. Omdat wij gehuisvest zijn in cultureel centum Landvast, en ook zij weer activiteiten mogen ontplooien, hebben we moeten uitwijken naar een andere repetitie avond. In plaats van vrijdagavond gaat de malletband nu op maandagavond repeteren. De reden van deze uitwijking komt omdat wij door de corona maatregelen de onderlinge afstand moeten houden. Daardoor komt 1 zaal naar voren waarvan we gebruik kunnen maken. 

Omdat Landvast ook de nodige maatregelen moet nemen om de gasten te ontvangen hebben zij de grote zaal (Royaal) op vrijdagen omgetoverd tot een bioscoop zaal om zo toch gasten te kunnen ontvangen.

Ons fanfareorkest kon tot voor kort nog geen activiteiten ontplooien. Echter is bekend geworden dat met de nodige maatregelen ook blaasorkesten weer mogen repeteren!! Het fanfareorkest repeteert gebruikelijk op dinsdagavond.

Naast de repetities vinden al geruime tijd individuele muzieklessen plaats, deze gaan onveranderd door. 

Om de repetities weer op te pakken is een protocol noodzakelijk. Niet alleen om de leden op de hoogte te brengen, maar vooral om de maatregelen die genomen zijn vast te leggen. Deze is te vinden op onze website. (klik HIER)