Repetities Soli weer hervat!

Chr. muziekvereniging Alblasserdam

Repetities Soli weer hervat!

Eindelijk! na dik 5 maanden geen muziek mogen maken kon het op maandag 31 mei en dinsdag 1 juni eindelijk weer wel! Al onze orkesten konden de draad weer oppakken door in Landvast te repeteren. 

Het was soms echt wel even slikken en op de tanden bijten, want je hobby niet uit kunnen oefenen is natuurlijk nooit leuk. Maar gelukkig na lang beraad en overleg met gemeente en Landvast konden na de aangekondigde versoepelingen de repetitie weer opgepakt worden.

Onze vereniging staat niet stil, en heeft tijdens de lockdown ook niet stil gezeten. We konden met de tegenwoordige technologie elkaar wel blijven zien en spreken. Regelmatig werden er “Zoom-meetings” georganiseerd waarin we elkaar spraken en was er natuurlijk ook ruimte voor gezelligheid, zoals pubquizzen en bingo’s. Daarnaast werd er ook vergaderd over “wat als we weer mogen”. Vooruit denken moet je wel blijven doen is ons motto.

Zo staan er voor volgende maand alweer diverse optredens gepland van onze slagwerkorkesten. Al deze groepen (Opstap SoliD, Soli en de MPB) willen op 17 juli a.s. een buitenconcert geven ergens in Alblasserdam. Daarvoor zijn al de benodigde aanvragen gedaan bij de gemeente. De slagwerkers kunnen en willen niet stilzitten werd gezegd, en dat blijkt wel 😉

Voor de slagwerkers is het sowieso een bijzonder jaar, dit jaar bestaat deze afdeling van Soli namelijk alweer 75 jaar! Iets wat we niet onopgemerkt voorbij willen laten gaan. Ook hiervoor zijn er diverse voorbereidingen gaande om in de maand december, wanneer de verjaardag daadwerkelijk plaatsvind, een passend jubileumconcert te organiseren. Alles hangt en staat nog steeds rondom de maatregelen en ontwikkelingen rondom COVID-19. Die houden wij natuurlijk in de gaten.

Onze blaasorkesten zijn uiteraard ook weer begonnen en ook zij bekijken de mogelijkheden om weer optredens te kunnen geven. De diverse commissies zijn al druk in overleg over de mogelijkheden.

Verder kijkend naar de toekomst worden er voor het najaar, maar ook al voor 2022 al diverse optredens/concerten uitgewerkt. Onze MPB is voornemens om dan een aantal uitwisselingsconcerten te doen, maar ook de organisatie van de in 2019 gewonnen editie van de “Sla je Slag-cup” staat op de agenda die steeds vooruit geschoven moest worden.

Desalniettemin staan wij niet stil! Wij zijn nog steeds springlevend en dat willen wij laten zien ook! Houdt onze agenda’s, social mediakanalen en website in de gaten. Zodra er meer nieuws komt brengen wij dit zo snel mogelijk naar buiten!

Tot snel bij één van onze optredens!