Een beetje terug naar “normaal”

Chr. muziekvereniging Alblasserdam

Een beetje terug naar “normaal”

2 orkesten van Soli gaven zaterdagmiddag 25 september eindelijk weer een concert in Landvast. Deze middag kon het aanwezige publiek voor het eerst in ruim 1.5 jaar weer genieten van de klanken van het fanfare orkest van de vereniging.

Onder leiding van dirigent Jurgen Nab speelde deze middag eerst opleidingsorkest Solide.

Solide o.l.v. dirigent Jurgen Nab

Tijdens uitvoering van het stuk “Little Yusuf” (Ivo Kouwenhoven) liet solist Sebastiaan Lont op virtuoze wijze horen de eufonium bijzonder goed te beheersen.

Dit instrument stond ook bij het optreden van het fanfare orkest weer in de schijnwerpers. Dit maal tijdens de uitvoering van “Shapes”(Harry Jansen) toen Solist Gerbert Heijkoop, eveneens op eufonium de veelzijdige mogelijkheden van dit instrument aan het ruim aanwezige publiek liet horen.

Fanfareorkest o.l.v. Jurgen Nab

Het was voor de muzikanten en het publiek weer even wennen om geen 1.5 meter te hoeven houden tot elkaar. Ook het spelen voor publiek was weer heel fijn om te doen. Voorzitter David van Kwawegen gaf tijdens de opening van het concert aan te hopen dat dit concert weer de “opmaat” mag zijn naar een serie verrassende en veelzijdige concerten van de vereniging die tijdens de coronacrisis bepaald niet stil heeft gezeten.

Meer informatie over komende concerten, het volgen van muzieklessen, naschoolse projecten en het spelen bij een van de orkesten is te vinden op deze website.