Jeugd van Soli winnaars op muziekfestival

Chr. muziekvereniging Alblasserdam

Jeugd van Soli winnaars op muziekfestival

Op zaterdag 14 maart reisde maar liefst 4 jeugdorkesten van Soli af naar het energiehuis in Dordrecht. Hier werd een HaFaBra jeugdorkesten festival georganiseerd door cultuurcentrum ToBe.

HaFaBra staat voor Harmonie, Fanfare en Brasband.

Uit de hele regio waren jeugdorkesten naar Dordrecht gekomen om mooie optredens te verzorgen die werden beoordeeld door juryleden Rob Balfoort en Leon Vliex.

De prijs voor het beste optreden in de categorie muzikaal werd gewonnen door jeugd slagwerk formatie SoliD.

SoliD

De gevorderde slagwerkers van Soli onder leiding van dirigent Bert Slingerland wisten de jury te imponerende met een indrukwekkend optreden wat door de jury werd gewaardeerd met gemiddeld een 9.

Ook de andere orkesten van Soli; Opstap SoliD onder leiding van Marleen Brugmans en de blazers orkesten Solide en Opstap Solide onder leiding van Jurgen Nab, wisten mooie optredens te verzorgen waarbij die door de jury goed gewaardeerd werden op aspecten als samenspel, klank en podiumpresentatie.

In de (opstap)orkesten van Soli leren beginnende leerlingen de fijne kneepjes van het orkest spel en krijgen zij uitleg van de vakbekwame docenten en dirigenten over het spelen in een orkest. Naast de individuele lessen leggen zij hiermee de basis voor een mooie hobby.

Interesse in muziekles en/of meespelen in 1 van de orkesten? bekijk onze website voor meer informatie.