Geslaagd drieluik concert MPB

Chr. muziekvereniging Alblasserdam

Geslaagd drieluik concert MPB

Zaterdag 7 oktober j.l. stond Landvast in teken van een drieluikconcert georganiseerd door onze eigen MPB. De MPB had hiervoor de slagwerkgroep KAMV uit Amersfoort en MBP van muziekvereniging  Excelsior Bergambacht uitgenodigd.

Voor onze MPB was dit een eerste try-out met oog op de voorbereidingen op hun concours deelname 9 december a.s. in Etten-Leur. De MPB heeft speciaal voor het concours componist Martijn Oostra benaderd om voor hen een op het lijf geschreven werk te componeren. Dit is uiteindelijk het werk “De Vergeten Brug” geworden. In dit werk  is de bouw van de brug te volgen. Eerst het stromende water van de Noord, de bouw van de brug en de bezetting door de Duitsers. In een mooi koraal komt ter herinnering langs en uiteindelijk sluit het werk met de nieuwe toekomst.

Thea Noordzij (rechts) wordt bedankt namens MPB door Desiree Twigt

Dit werk is aan de Melodie Percussie Band geschonken door ere lid Thea Noordzij. De eerste reacties op de uitvoering van de Vergeten Brug waren lovend, “Je hoort het water stromen door de Noord”, “het bouwen van de brug zelf waren duidelijk herkenbaar en het marcheren van de soldaten kwam goed over”. Om dit stuk heen is het programma gemaakt waar de Melodie Percussie Band dit jaar mee gaat deelnemen aan wedstrijden in Nederland. Zo gaan ze onder andere 28 oktober naar Veldhoven voor de landelijke Sla je Slag wedstrijden en nemen ze deel aan het concours in Etten-Leur op 9 december.

Ook bijzonder was de samenwerking met MPB en een violist deze avond. Ook dit is onderdeel van het concours programma. Samen speelde zij het indrukwekkende werk van de bekende componist John Williams, Theme from Schindler’s List. Violist Michelle Boon wist het publiek te raken met haar spel. Een mooie dynamiek samen met de MPB!