Himalaya Jeugdfestival groot succes!

Chr. muziekvereniging Alblasserdam

Himalaya Jeugdfestival groot succes!

Op zaterdag 11 november werd in Landvast het Himalaya Music jeugdfestival gehouden in het kader van 15 jaar Landvast. Jeugdorkesten en slagwerkgezelschappen uit de verre omtrek waren te gast bij dit festival om aan een deskundige jury te laten horen wat zij hadden voorbereid.

Op een dergelijk muziek festival is het uitgangspunt natuurlijk plezier in het muziek maken. De optredens werden beoordeeld en de orkesten kregen na afloop direct te horen wat de jury van het optreden vond. Het thema van deze dag was “water”. De winnaars van de creatieve prijs van de dag wisten hierbij zelfs letterlijk “onder water” trompet te spelen.

De dames en heren van het jeugdorkest van Harmonie Slikkerveer namen dan ook de creatieve eerste prijs mee naar Ridderkerk.

In de categorie muzikaal wist het jeugdorkest van Soli Deo Gloria de jury het meest te overtuigen, jeugdorkest (opstap)Solide mocht de eerste prijs in ontvangst nemen. Jurylid Marieke van Ruitenbeek schreef in het juryrapport: “Jullie hebben het programma voor vandaag perfect gekozen, jullie stralen zelfvertrouwen uit en ook plezier”.

Solide tijdens het optreden

Himalaya Music festival is een initiatief van componist en tevens jurylid Ivo Kouwenhoven en werd inmiddels voor de 26e keer georganiseerd. Door zijn initiatieven krijgen kinderen ruimte om muziek te maken op hun eigen niveau in een veilige omgeving. Muziek voor ieder kind sluit daarbij naadloos aan in de visie van Soli Deo Gloria Alblasserdam.