Muzikaal bevrijdingsverhaal Vrede & Vrijheid

Chr. muziekvereniging Alblasserdam

Muzikaal bevrijdingsverhaal Vrede & Vrijheid

Op zaterdag 20 april organiseert Chr. Muziekvereniging Soli Deo Gloria een bijzonder concert met het thema Vrede & Vrijheid. Een themaconcert van het fanfare orkest, met actieve inbreng van scholen uit Alblasserdam en Oud-Alblas.

Maar liefst 12 schoolklassen volgen in de periode tot 20 april lessen over de oorlogsgeschiedenis en de offers die gebracht zijn voor de vrijheid. Zo brachten ze in de afgelopen week een bezoek aan de opgravingslocatie van het oorlogsvliegtuig Hawker Typhoon, die in september 1944 in de Kortlandse polder crashte. Ook leren ze over het leven van de piloot van de Hawker Typhoon, het gevecht om de brug over de Noord en het bombardement op Alblasserdam. Met beeldende kunst, gedichten, verhalen en liedjes die aansluiten bij deze gebeurtenissen verzorgen de schoolkinderen een deel van de voorstelling, daarbij begeleid door opleidingsorkest Solide.

De fanfare van Soli neemt het publiek vervolgens mee in het muzikale bevrijdingsverhaal ‘The Wild Hare’, een raamvertelling over de bemanning van de Amerikaanse B17 bommenwerper The Wild Hare. Tijdens een missie boven Duitsland wordt het toestel geraakt. Slechts één bemanningslid weet uit handen te blijven van de vijand. Professioneel verteller Frans Limburg vertolkt dit verhaal op bijzondere wijze en de mooie muziek van het orkest maakt dit muzikale bevrijdingsverhaal compleet.

Het vrede en vrijheid concert wordt op 20 april om 14.30 en om 19.30uur uitgevoerd.

Kaarten zijn vanaf woensdag 13 maart te reserveren via deze link.

De concerten vinden plaats in de Ontmoetingskerk, Blokweerweg 75 in Alblasserdam.

Voorkom teleurstelling en reserveer op tijd. Kaarten voor kinderen in de leeftijd 8-12 jaar zijn gratis te reserveren. Vanaf 12 jaar bedraagt de entree €10 pp. Het spannende muzikaal verhaal van The Wild Hare is geschikt voor kinderen vanaf ca. 8 jaar.

Bekijk hieronder het introductiefilm van dit uniek concert:

Tags: , , ,