Dirigent MPB – Theo Vet

Chr. muziekvereniging Alblasserdam

Sinds mei 2011 geeft Theo Vet met veel plezier instructie aan de Melody Percussion Band van Soli Deo Gloria.
Onder zijn leiding heeft onze malletband grote stappen gemaakt en uitgegroeid tot een gewaardeerde (melodisch) slagwerkgroep in Nederland.
Zo wordt onze malletband wel eens gevraagd deel te nemen aan muzikale projecten in Nederland, op die manier zien wij met onze manier van musiceren ook eens een andere keuken binnen de  slagwerkwereld.

Naast instructie is Theo ook als slagwerkdocent verbonden aan Soli.

Theo leerde op 7 jarige leeftijd trommelen bij het toenmalige jeugdshowkorps Jong Wilhelmus uit Sliedrecht. Al snel startte Theo zijn hafabra slagwerkopleiding tot allround slagwerker via gerenommeerde slagwerkdocenten als Arie van Dijk en Anton Meijvogel (beiden vaste slagwerkers van de Koninklijke Marinierskapel). Ondertussen maakte Theo kennis met het lesgeven door nieuwe leden les te geven bij het jeugdshowkorps.

Na in 1992 de militaire dienstplicht volbracht te hebben als slagwerker bij het fanfare orkest van de artillerie (het huidige fanfarekorps Koninklijke landmacht), musiceerde Theo bij vele bekende hafabra orkesten, waaronder het politieharmonieorkest “Hermandad”, het Gelders fanfareorkest, Zuid-Hollands fanfareorkest en brassband Rijnmond. Daarnaast legde hij zich meer toe op de instructie van slagwerkgroepen en drumfanfares/showkorpsen.

MPB tijdens M&M top 2000 in concert

MPB tijdens ONSK