Dirigent Fanfareorkest – Jurgen Nab

Chr. muziekvereniging Alblasserdam

Jurgen Nab

Dirigent Jurhen Nab

Jurgen Nab studeerde docerend en uitvoerend musicus in de hoofdvakken trompet en harmonie / fanfare directie aan het Rotterdams Conservatorium.

Daarnaast nam hij, voor beide hoofdvakken, deel aan diverse meestercursussen in binnen- en buitenland. Deze volgde hij bij verschillende nationale en internationale beroemdheden zoals Wynton Marsalis, Guy Touvron, Arnold McNab, Pieter Jansen, Gert Buitenhuis en Alex Schillings.

Jurgen Nab is als freelance musicus betrokken bij verschillende nationale professionele orkesten en ensembles waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Het Orkest van het Oosten, Het Doelen Ensemble, Het Amsterdam Wind Orchestra, Het Nederlands Politie Orkest, Fanfare Orkest der Koninklijke Landmacht en Het Residentie Bach Orkest. Als dirigent is hij verbonden aan diverse muziekgezelschappen in de harmonie en fanfare wereld. Tevens is hij actief als docent en jurylid bij verschillende verenigingen en instellingen. Heeft in diverse binnen- en buitenlandse concertzalen opgetreden en hij heeft aan uiteenlopende opnames en televisie registraties zijn bijdrage geleverd.

Als dirigent is hij verbonden aan diverse muziekgezelschappen in de harmonie en fanfarewereld. Tevens is hij actief als docent en jurylid bij verschillende verenigingen en instellingen.
Als musicus heeft hij samengewerkt met diverse grote artiesten en dirigenten zoals bv: Bernard Haitink, Jaap van Zweden, Jim Bakkum, Pia Douwes, Andrea Bocelli, Guus Meeuwis, Danny de Munk, Nederlands Blazer ensemble en het Nieuw Trombone Collectief. Ook werkte hij samen met de firma Adams te Ittervoort bij de ontwikkeling van de nieuwe Adams bugel.

Als dirigent is hij momenteel actief in de HaFa sector bij diverse muziekverenigingen en ensembles waaronder de Koninklijke Harmonie Oosterbeek, Harmonie Slikkerveer (2e divisie) en Fanfare Ons Genoegen uit Millingen en Het Fanfare Collectief (1e divisie).
Er zijn zeer goede resultaten behaald bij diverse concours deelnames waaronder o.a. het landskampioenschap bij de KNFM in 2004 en in 2010 het hoogste aantal punten van het gehele concours seizoen van de KNFM. En meest recentelijk wederom in 2011. In het jaar 2009 zijn er onder zijn muzikale leiding twee compositie opdrachten van de bekende Nederlandse componisten  Jan Bosveld en Alex Poelman in officiële wereldpremière gegaan en brengt hij geregeld nieuwe arrangementen voor fanfare van de hand van Harrie Jansen ten gehore.

IMG_5781

Jurgen Nab met fanfareorkest

fanfareorkest olv Jurgen Nab

Jurgen Nab (Concert op de Alblas)