Melody Percussion Band (MPB)

Chr. muziekvereniging Alblasserdam

Onze huidige melodische slagwerkgroep is ontstaan uit de in 1946 opgerichte drumband en heeft zich ontwikkeld via een trompetterkorps, naar een tamboer-lyrakorps tot de huidige Melody Percussion Band, die in 1991 een feit werd.

Momenteel bestaat de MPB uit 18 leden en hebben we ook een Jeugd MPB (SoliD) op kunnen richten voor de slagwerkers in opleiding.

Bezetting
Ons huidige instrumentarium kan in twee groepen worden verdeeld, het melodische slagwerk en het ongestemde slagwerk. Voor het melodische slagwerk hebben we momenteel marimba’s (waaronder 2x 5-octaaf) , xylofoons, klokkenspellen en vibrafoons tot onze beschikking. Ter ondersteuning van het lage register hebben we  een basgitaar aan de melodiegroep toegevoegd.

Het ongestemde slagwerk bestaat o.a. uit snaredrum, basedrum, drumset, pauken, concert-toms, conga’s, bongo’s, cymbals, tam-tam en diverse kleine percussie-instrumenten zoals maracas, quiro, triangel, beatring, cowbell e.v.a. effect instrumenten

Dirigent
Sinds mei 2011 geeft Theo Vet met veel plezier instructie aan de Melody Percussion Band van Soli Deo Gloria.
Onder zijn leiding heeft onze malletband grote stappen gemaakt en uitgegroeid tot een gewaardeerde slagwerkgroep in Nederland.
Klik op de foto voor meer informatie over Theo.

Activiteiten MPB
De MPB organiseert ieder jaar een aantal concerten in het dorp, maar ook daarbuiten. Een jaarlijks terugkerend activiteit is altijd het Lenteconcert in maart.
Verder streven we ernaar om minimaal tweejaarlijks onze prestaties te laten beoordelen door een vakkundige jury tijdens een festival of concours.
Zo heeft de malletband in 2015 succesvol deelgenomen aan het podium concours in Etten-Leur waarbij er een mooie 1e prijs werd behaald. Daarop mocht de malletband deelnemen aan het NK podiumconcours in Assen. Ook daar werd een prachtig resultaat neer gezet door de groep en behaalde ook hier een 1e prijs!
De goede optredens smaakte naar meer en de MPB ging in 2015 voor het eerst deelnemen aan het Open Nederlands Slagwerk Kampioenschappen (ONSK) in Nunspeet. Daar kwam de malletband uit in de middenklasse en het optreden (met het werk Tryptich) werd beoordeeld met 83 punten, een 1e prijs en met een zeer sterk deelnemers veld goed voor een 5e plaats in deze klasse.

Op 26 oktober 2019 deden zij weer mee aan de Sla je Slag-cup, en daar gooide de malletband hoge ogen bij de jury. Het optreden werd beloond met 89 punten waarmee de MPB de felbegeerde titel binnenhaalde!

Repetitie MPB
De Melody Percussion Band repeteert op maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur in SCC Landvast te Alblasserdam. Wij zijn in de grote zaal (Royaal) of in de panorama te vinden.

Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen!

MPB tijdens Lenteconcert       

MPB 115 jaar Soli