Docenten

Chr. muziekvereniging Alblasserdam

Soli werkt met een topteam aan vakdocenten voor de cursussen, workshops, muzieklessen en opleidingsorkesten.

Wij stellen hen hier graag aan u voor……

___________________________________________________________________________

Jan van Gemert – docent groot koper

Jan van Gemert

Op negenjarige leeftijd begon Jan zijn muzikale carrière bij Muziekvereniging Crescendo in Zuid-Beijerland. Na jaren les gehad te hebben op Euphonium maakte hij in 2004 de overstap naar de Bastuba. Eenmaal op de Tuba had Jan de smaak te pakken en speelde hij al snel in het NJFO en later in het JON (JeugdOrkest Nederland).

Na twee jaar vooropleiding Conservatorium bij Codarts in Rotterdam, is Jan uiteindelijk gaan studeren bij Bernard Beniers en Waldo van Wijk aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Sinds 2014 is Jan tubaist bij de Fanfare Bereden Wapens te Vught, dit is een van de orkesten van de Koninklijke Landmacht. Met dit orkest verzorgt hij diensten, concerten en taptoes in binnen- en buitenland.

______________________________________________________________________________

Ferdi Seelbach –  docent klein koper

Ferdi Seelbach

Ferdi is geboren op 12 januari 1990 te Zwijndrecht. Na 2 jaar algemene muziekvorming mocht hij vanaf zijn 10e naar trompetles. Op aangeven van zijn docente verliet Ferdi de muziekschool na 3 jaar en werd toegelaten tot de havo voor muziek en dans te Rotterdam en volgde hier zijn middelbare schoolopleiding.

In 2009 Werd hij toegelaten tot de Bacheloropleiding van het Rotterdams Conservatorium ‘Codarts’ hoofdvak klassiek trompet. Hij volgde lessen bij zijn hoofdvakdocenten Ad van Zon en Andre Heuvelman, solotrompettisten van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. In 2015 haalde behaalde hij zijn diploma.

Ferdi is trompettist bij Pelgrim Brass, een jong ambitieus koperkwintet uit Rotterdam. Buiten zijn vaste ensemble remplaceert hij regelmatig in orkesten en ensembles zoals het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Sinfonia Rotterdam en de Marinierskapel der Koninklijke Marine.

Naast zijn werk als uitvoerend musicus is hij ook actief als docent, dirigent en arrangeur. Dit geeft hem de uitdaging om mensen muzikaal te ondersteunen, te inspireren en te werken aan de ontwikkeling van hun vaardigheden.

___________________________________________________________________________

Bob van Haaren – saxofoondocent

Bob van Haaren

Bob van Haaren begon al op negen jarige leeftijd met saxofoon spelen. Hij kreeg les van onder andere Niels Scheijvens en Niek Starmans. Vier jaar later leerde Bob fagot spelen. Hij speelde op deze instrumenten in allerlei orkesten en ensembles. Zo speelde Bob jaren lang sopraan saxofoon bij een saxofoon ensemble, alt saxofoon bij een fanfare en harmonie en fagot bij een symfonieorkest. Bob speelde ook verschillende keren mee in het LBM projectorkest onder leiding van dirigent Björn Bus. Tijdens zijn opleiding docent muziek in Tilburg heeft hij saxofoon gestudeerd bij Andreas van Zoelen.

Voordat Bob docent muziek studeerde heeft hij evenementenorganisatie gestudeerd in Heerlen.

“Als docent wil ik graag mijn liefde voor muziek delen en anderen helpen hun passie voor muziek te ontdekken.”

“Naast dat het gewoon ontzettend leuk kan zijn om met muziek bezig te zijn, kan het ook nog eens ontzettend goed zijn voor het geheugen, motoriek, creativiteit en de sociale vaardigheden. Ik ben er dan ook trots op als ik deel mag zijn van dit proces met leerlingen.”

___________________________________________________________________________

Morten den Ambtman – docent HaFaBra slagwerk en actief spelend lid SDG

Morten den Ambtman

Morten begon op 10 jarige leeftijd met slagwerk les bij muziekvereniging Concordia uit Bergschenhoek. Hij speelde al snel mee met de Melody Percussion Band (MPB) en een aantal jaar later vond hij zijn weg naar de Fanfare van deze vereniging.

In 2009 vervolge hij zijn slagwerklessen bij het SKVR in Rotterdam. Hij deed hier allround slagwerk, een uitstapje naar Braziliaans percussie en behaalde hier zijn Ha-Fa-Bra diploma’s.

Na het behalen van zijn MBO diploma, Facilitair Management, en ondertussen vele ervaringen met onder andere projectorkesten en afstudeer projecten van medemuzikanten en dirigenten, deed Morten in 2014 auditie op het Conservatorium in Tilburg. Hij studeerde hier twee jaar lang Klassiek slagwerk.

Naast Docent bij Soli Deo Gloria is Morten ook docent bij muziekvereniging Concordia uit Bergschenhoek.

Favoriete instrument: Vibrafoon

___________________________________________________________________________

Marleen Brugmans – docent HaFaBra slagwerk en actief spelend lid SDG

Marleen Brugmans

Marleen Brugmans

Op haar zevende kreeg Marleen haar eerste slagwerkles van Theo Vet, bij wie ze in 2012 haar HaFaBra-D diploma behaalde. Hierna speelde ze in diverse slagwerkgroepen en orkesten, waaronder Percussiegroep Ridderster, Het Fanfare Collectief en het NJFO.

Lesgeven doet ze al sinds 2013. Ze heeft oa bij Percussiegroep Ridderster lesgegeven. Ze geeft bij Soli les aan leerlingen van alle leeftijden en niveau’s op alle verschillende slagwerk instrumenten. Ook geeft ze op projectbasis klassikaal les op basisscholen samen met Desiree Twigt.

“Wat me heel erg aanspreekt aan het lesgeven bij Soli is dat ik zelf uit de vereniging kom en dus precies weet wat er speelt bij Soli. Daarnaast vind ik het een uitdaging om bij iedere leerling opzoek te gaan naar sterke en minder sterke punten en hier tijdens de lessen op in te spelen. Zo kan op een leuke manier een zo groot mogelijke vooruitgang geboekt worden.”

Sinds september 2019 heeft zij ook de directie van Opstap SoliD op zich genomen. Ze hoopt hierbij de jongste slagwerkers op een leuke manier de beginselen van het samenspelen in een groep bij te brengen

___________________________________________________________________________

Desirée Twigt – cursussen, workshops en schoolprojecten en actief spelend lid SDG

Desirée Twigt

Desirée Twigt

Desirée verzorgt bij Soli allerlei muzikale cursussen, workshops en schoolprojecten voor kinderen in Alblasserdam. Bij Jeugdland, voor het project Kunstkanjers, bij de BSO en op diverse scholen is zij actief met muziek voor kinderen. Daarbij staat plezier in muziek maken voorop en legt ze tevens een goede muzikale basis bij de kinderen waarmee  ze verder kunnen om een instrument te leren bespelen.