Dirigent Opstap SoliD – Marleen Brugmans

Chr. muziekvereniging Alblasserdam

Op haar zevende kreeg Marleen haar eerste slagwerkles van Theo Vet, bij wie ze in 2012 haar HaFaBra-D diploma behaalde. Hierna speelde ze in diverse slagwerkgroepen en orkesten, waaronder Percussiegroep Ridderster, Het Fanfare Collectief en het NJFO.

Marleen Brugmans

Lesgeven doet ze al sinds 2013. Ze heeft oa bij Percussiegroep Ridderster lesgegeven. Ze geeft bij Soli les aan leerlingen van alle leeftijden en niveau’s op alle verschillende slagwerk instrumenten. Ook geeft ze op projectbasis klassikaal les op basisscholen samen met Desiree Twigt.

“Wat me heel erg aanspreekt aan het lesgeven bij Soli is dat ik zelf uit de vereniging kom en dus precies weet wat er speelt bij Soli. Daarnaast vind ik het een uitdaging om bij iedere leerling opzoek te gaan naar sterke en minder sterke punten en hier tijdens de lessen op in te spelen. Zo kan op een leuke manier een zo groot mogelijke vooruitgang geboekt worden.”

Sinds september 2019 heeft zij ook de directie van Opstap SoliD op zich genomen. Ze hoopt hierbij de jongste slagwerkers op een leuke manier de beginselen van het samenspelen in een groep bij te brengen